COPD

COPD

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Diseases. Het is een verzamelnaam voor aandoeningen die zorgen voor (chronische) ontstekingen van de luchtwegen. Er zijn twee grote groepen te onderscheiden in de COPD, dit zijn: longemfyseem en chronische bronchitis.

Waarom een beweegprogramma?

Het beweegprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen met COPD, de oefeningen zijn op maat gemaakt. Iedereen kan eraan mee doen. Tijdens dit programma leert u omgaan met uw klachten. Het zorgt ervoor dat u beter kunt functioneren in het dagelijks leven. Dit door middel van het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het verminderen van de benauwdheid. Het doel van het programma is om u te stimuleren om voldoende te bewegen en te blijven bewegen. Hierdoor kunt u uw dagelijkse taken beter en makkelijker uitvoeren dan voorheen.

Hoe ziet het beweegprogramma voor u eruit?

Intake: In de intake kunt u aangeven wat u graag wil verbeteren. Daarna worden gegevens over de huidige conditie verzameld, dit door middel van vragen en wat korte testen.

Persoonlijk programma: Als de huidige conditie goed in kaart is gebracht en de doelen zijn bepaald, zal de fysiotherapeut een persoonlijk oefenprogramma met u samenstellen.

Oefenen: Het oefenen zal gebeuren in een kleine groep (3 a 4 personen). Iedereen zal werken aan zijn of haar eigen oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut kan u informeren en helpen bij al uw vragen.

Evalueren: Na 6 weken en 3 maanden zal er gekeken worden naar de resultaten van het beweeg-programma. Er zal worden gekeken of u vooruit bent gegaan en of de gestelde doelen zijn behaald.

Blijf bewegen: Het is van belang dat u, na het afronden van het beweegprogramma, blijft bewegen. De fysiotherapeut zal u ondersteunen in het zoeken van gepast beweegaanbod bij u in de buurt.

Aanmelden: U kunt zich rechtstreeks bij onze praktijk aanmelden!

Wilt u liever een persoonlijk advies? Mail dan naar info@strengersdubbers.nl of bel ons op 024-3774734. Daarnaast kunt u veel gestelde vragen vinden op www.fysiotherapie-info.nl

COPD netwerk Nijmegen e.o.