Diabetes

Diabetes

Diabetes mellitus, ook wel bekend als suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte. Het lichaam kan de bloedsuikerspiegel niet in evenwicht houden doordat het niet goed reageert op insuline of doordat er een tekort is aan insuline in het lichaam. Diabetes kent verschillende vormen, de twee meest bekende vormen zijn diabetes type 1 en diabetes type 2.

Wanneer u bekend bent met diabetes type 2 is het erg belangrijk om te bewegen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bewegen zorgt voor een verbetering van de insuline gevoeligheid en dat de glucosetolerantie stijgt. Daardoor heeft dit een positieve invloed op uw gezondheid.

Hoe kunnen wij u hiermee helpen?
Samen met u gaan we een beweegprogramma opstellen passend bij uw gezondheid, wensen en doelen. Hierbij ligt de focus op:

  • Verbeteren van spierkracht en spieruithoudingsvermogen
  • Gewichtsreductie – Verhogen van het algemeen welbevinden
  • Ontwikkelen en onderhouden van een actieve en gezonde leefstijl (hier komt vaak een gedragsverandering bij kijken)

Daarnaast is het mogelijk om diabetes mellitus type 2 te voorkomen. Door gezond te eten, niet te roken en genoeg te bewegen verklein je het risico. Ook hiermee kunnen wij u helpen.

Indien nodig wordt er samengewerkt met andere disciplines zoals bijvoorbeeld een diëtist of leefstijlcoach, om gezamenlijk uw doelen te bereiken.