Obesitas

Obesitas

Er wordt gesproken over obesitas als iemand ernstig overgewicht heeft. Om te bepalen of u ernstig overgewicht heeft wordt er gebruik gemaakt van de Body Mass Index (BMI). Deze berekent de verhouding tussen uw gewicht en uw lengte. Bij een BMI tussen 18,5 en 25 heeft u een gezond gewicht. Bij een BMI tussen 25 en 30 heeft u overgewicht. Bij een BMI boven de 30 wordt er gesproken van obesitas. Wanneer u obesitas heeft is er sprake van een overmatige vetstapeling in het lichaam. Dit kan leiden tot gezondheidsrisico’s, bijvoorbeeld diabetes en/of hart- en vaatziekten.

Hoe kunnen wij u hiermee helpen?

Om de gezondheidsrisico’s te verminderen is het belangrijk om te bewegen en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Samen met u gaan we een beweegprogramma opstellen passend bij uw gezondheid, wensen en doelen. Hierbij ligt de focus op:

– Gewichtsreductie
– Verbeteren spierkracht en spieruithoudingsvermogen
– Verhogen van het algemeen welbevinden
– Ontwikkelen en onderhouden van een actieve en gezonde leefstijl (hier komt vaak een gedragsverandering bij kijken)
– Psychosociale aspecten

Daarnaast is het belangrijk om obesitas of overgewicht te voorkomen. Door gezond te eten en genoeg te bewegen verklein je het risico. Ook hiermee kunnen wij u helpen.

Indien nodig wordt er samengewerkt met andere disciplines zoals bijvoorbeeld een diëtist of leefstijlcoach, om gezamenlijk uw doelen te bereiken.