Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

De algemene fysiotherapie is gericht op klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit zijn functiestoornissen van de spieren, pezen, banden en/of gewrichten. U kunt bijvoorbeeld denken aan peesontstekingen, bandletsels, houding gerelateerde klachten, sportblessures, artrose en/of te gespannen spieren. De klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens activiteiten zoals sporten, uw werkzaamheden, door een ongeval, door stress en/of veroudering.

Een algemeen fysiotherapeut is ook bekend met het behandelen van functiestoornissen na aanleiding van hart- en vaatziekten, zenuwletsels en bijvoorbeeld longaandoeningen. Denk hierbij aan de behandeling van hartklachten, beroerte (CVA), chronic obstructive pulmonary disease (COPD), claudicatio intermittens (CI) en multiple sclerose (MS).

Tijdens de fysiotherapeutische behandeling wordt er gewerkt aan het verhelpen, verminderen of stabiliseren van uw klachten. De behandeling kan onder andere bestaan uit: Mobilisaties, oefentherapie, massage, fysiotechniek, medical taping en natuurlijk persoonlijk advies over het om te gaan met uw klachten.

Huisbezoeken

Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld door een operatie of ziekte, is het voor ons geen probleem om u thuis te behandelen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de huisbezoeken gewoon vergoed door uw zorgverzekering. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is een verwijzing van uw huisarts of specialist.