Handtherapie Nijmegen en Polstherapie Nijmegen

Waarom handtherapie en polstherapie?
Letsels aan de hand kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Een op het oog klein letsel, zoals een gebroken vinger, kan er al voor zorgen  dat u alledaagse bezigheden zoals handelingen op het toilet, het opendraaien van een potje of het vasthouden van een lepel niet meer kunt hanteren. Daarnaast kunnen handletsels zeer confronterend zijn. Uw handen zijn, net als uw gezicht, voor iedereen direct zichtbaar.

Wat is handtherapie en polstherapie?
Handtherapie en polstherapie is een fysiotherapeutische behandeling die plaats vindt binnen onze praktijk waarbij nauw samengewerkt wordt  met de behandelend huisarts of de specialist, meestal de plastisch chirurg. Wij zijn  geschoold in de revalidatie van letsels aan uw handen en/of polsen.

De handtherapeut is een fysiotherapeut , die speciaal hiervoor is opgeleid (gecertificeerd handtherapeut opleiding Erasmusuniversiteit Rotterdam; zie http://www.handweb.nl/ ).

Wat doet de fysiotherapeut?
In de eerste plaats zal de fysiotherapeut, samen met u, vaststellen wat uw vraag en uw verwachtingen zijn. Middels een onderzoek en een voorlopige werkdiagnose gaan wij bekijken wat er nodig is, om uw hand zo goed mogelijk te laten genezen. Daarnaast leert u uw hand opnieuw te gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden en uw werk weer kunt gaan doen. Zo nodig wordt er gekeken of er aanpassingen nodig zijn aan uw werk, of aan de door u gebruikte gereedschappen.

Wat kost de behandeling?
Onze praktijk “Strengers & Dubbers Fysiotherapeuten” heeft in principe met alle zorgverzekeraars een contract. De zorgverzekeraars bepalen de behandeltarieven van alle bij hen aangesloten fysiotherapeuten. Zij kunnen u ook precies vertellen wat de hoogte van het fysiotherapietarief is en wat dat voor u kan betekenen.

Wanneer kunt u beginnen?

Binnen onze handpraktijk kunt u in principe uw eerste afspraak binnen twee werkdagen hebben.

Maak nu een afspraak